Składniki:
- 250 g mąki owsianej
- 1/2 szklanki maślanki lub jogurtu naturalnego
- 2-3 łyżki miodu lub syropu klonowego
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 2-3 łyżki roztopionego oleju kokosowego lub masła
- 2 jaja
Dodatki:
- syrop klonowy
- ulubiona konfitura
- ziarenka amarantusa ekspandowanego do posypania
- świeże owoce
- opcjonalnie cukier puder
Wykonanie:
Jajka ubić, następnie dodać mąkę z sodą oczyszczoną, rozpuszczony tłuszcz z miodem oraz maślankę lub jogurt. Pankejki smażyć na suchej patelni teflonowej. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Kilka chwil i pyszne śniadanie lub podwieczorek gotowe!
Smacznego!
/ania
Komentarze do artykułu “Pankejki z mąki owsianej”
A czy Ty wiesz, że spadłaś mi z nieba, bo zamierzam zrobić owsiane pankejki na podwieczorek? Jaki zbieg okoliczności! 🙂
Obiecuję przetestować :*
Ale super!!!:) Myśmy się zajadali. Mam nadzieję, że i Wam posmakują. Buziaki:***