Składniki:
- 1 szklanka kaszy jaglanej
- 2 szklanki mleka
- 1/2 szklanki świeżych borówek
- 1 banan ( zamiast cukru, więc dobrze jak będzie dojrzały)
Kaszę jaglaną należy pozbawić goryczy przez wcześniejsze sparzenie lub podprażenie w garnku na małym ogniu. Zagotować mleko, a następnie wsypać kaszę. Gotować całość na małym ogniu przez ok. 15-20 minut do momentu, aż kasza wchłonie mleko.
Ugotowaną kaszę zmiksować z bananem i borówkami na gładką masę. Jeżeli pudding okaże się za mało słodki, można dodać cukier lub miód według uznania.
Całość polecam przyozdobić kilkoma świeżymi owocami.
Smacznego!
Komentarze do artykułu “Pudding z kaszy jaglanej i borówek”
Muszę koniecznie zrobić! Jeszcze nie jadłam puddingu z kaszy jaglanej 🙂
Myślę, że Ci posmakuje:)